Мы используем cookies для улучшения опыта пользователей, анализа трафика и показа подходящей рекламы.
Подробнее Принимаю
Введите должность

Обзор статистики зарплат профессии "Системный администратор в Виннице"

Получать информацию со статистикой на почту
К сожалению, по указаному запросу нет статистических данных. Попробуйте изменить должность или регион.

Найдите подходящую статистику

Показать еще

Рекомендуемые вакансии

Адміністратор
251, Вінницька філія Вінницького обласного центру зайнятості, Вінниця, Вінницька область
Заробітна плата (усього): 6700 грнУ тому числі основна: 4700 грнОписХарактер виконуваної роботи:ПостійнийОсновні функціональні обов'язки:0,75 ставки. Адміністратор у спортивний комплекс "Аквавін". Зустрічати відвідувачів спортивного комплексу. Надавати консультації, вести графік та клієнтську базу. Графік роботи з 08:00 до 22:00 у суботу та неділю. Заробітна плата 4700 грн на руки.Співбесіди щоденно у Вінницькому міському центрі зайнятості з 10:00-11:00 (2 пов., каб. №20).Телефон для додаткової інформації: +0380671951194 - Ірина Гульченко.Вид трудового договору:безстроковийРежим роботи:Неповний робочий часКоментар: 0,75 ставки.Умови організації праці:Звичайні умовиСоціальні переваги:професійний розвитокПрофесійні компетенції (знання, навички):Вільне володіння українською мовою.Особистісні компетенції (особисті якості, характеристики):Відповідальність.
Системний адміністратор
, Вінниця, Вінницька область
Повна зайнятість. Закінчена, не закінчена освіта. Готові взяти студента. Опис вакансії Вимоги: базові знання Linux, Windows, наявність інтелектуальних та технічних здібностей, бажання навчатися. Досвід роботи необовʼязковий. Розглядаємо кандидатури переселенців (надаємо житло) Графік роботи: 8:00 - 18:00  Обов'язки (всього навчимо): віддалено встановлювати на серверах операційні системи і необхідне ПЗ; підтримувати в працездатності всіх серверів Встановлення офісних програм
Адміністратор
251, Вінницька філія Вінницького обласного центру зайнятості, Вінниця, Вінницька область
Заробітна плата (усього): 12000 грнУ тому числі основна: 10000 грнОписХарактер виконуваної роботи:ПостійнийКоментар: заробітна плата 10000 грн+ премія від наданих послугОсновні функціональні обов'язки:виконувати обов'язки адміністратора фітнес залу:відповідати на телефонні дзвінки, водити клієнтську базу, вести настільну книгу адміністратора, оформлення абониментів, розрахунково-касові операції,складання замовлень необхідної продукції, складати графіки роботи персоналу. За детальною інформацією звертатись за тел. +0380671951194, 00432653802 до консультанта роботодавця Вінницької філії ВОЦЗ Дуки Наталі.Вид трудового договору:безстроковийКоментар: -Режим роботи:Робота змінамиКоментар: 1/1Умови організації праці:Звичайні умовиКоментар: -Умови праці:Коментар: -Соціальні переваги:іншеКоментар: згідно чинного законодавстваПрофесійні компетенції (знання, навички):вільне володіння українською мовою, впевнений користувач ПК
Адміністратор
, Вінниця, Вінницька область
Адміністратор без досвіду роботиМи запрошуємо активного та цілеспрямованого кандидата на посаду адміністратора без досвіду роботи в офісі. Досвід не обовʼязковий, оскільки ми готові надавати необхідну підтримку та навчання.Обов'язки:Прийом відвідувачів та надання їм необхідної інформації.Відповідь на електронні листи.Організація та збереження документації.Підтримка порядку та чистоти в офісі.Вимоги:Високий рівень комунікабельності.Бажання навчатися та розвиватися.Грамотне володіння письменної мови.Готовність працювати в офісі з 9:00 до 18:00 з понеділка по пятницю.Ми пропонуємо:Графік роботи 5/2 з 9:00 до 18:00.Зарплата 20000 грн/міс.Дружній колектив та можливість карʼєрногозростання.Зацікавлених кандидатів просимо надсилати своїрезюме, або телефонуйте!
Адміністратор
, Вінниця, Вінницька область
Клмпанія «Green Street» у пошуку Адміністратора у Готель в м. Вінниця, бажано з досвідом роботи(але не обовʼязково), графік 5/2 (з 9:00 до 18:00).ВИМОГИ:- досвід роботи (можна і без)- відповідальність- стресостійкість- уважністьУмови роботи- офіційне працевлаштування;- зручне розташування медичного центру;- комфортне робоче місце;- корпоративний зв"язок.Обов'язки:- Зустріч клієнтів, інформування з послуг та іх вартості.- Відповіді на телефонні дзвінки.- Систематизація та організація документообігу, ведення документації.- Робота з ПК, соцмережами.- Виконання розпоряджень керівника.- Складання звітів.